De Ce ai Nevoie într-o Călătorie Lungă cu Copil Mic

vacanta-6
Călătoriile cu copiii mici sunt destul de anevoioase dar nu și imposibile. Este pentru prima dată când mergem la o distanță atât de mare de când s-a născut piciul nostru. Am parcurs până acum aproximativ 2400 km cu mașina și încă mai avem cam tot atât de parcurs până la ultima destinație. Tot fiind întrebată de prietenii noștri cu copii cum Oliver a suportat drumul, ce am luat cu noi, cât de des ne opream etc., am decis să mă împart și cu voi cu niște sfaturi care sper să vă prindă bine dacă decideți să mergeți cu copilul în vacanță cu mașina. Unele din ele poate îs destul de evidente dar totuși în timpul planificării călătoriei din cauza emoțiilor poate să îți mai scape câte ceva.
Deci:
1. Ora de pornire
Porniți la drum atunci când trebuie să fie ora de somn a copilului, fie somnul de zi, fie de noapte. Dacă e pentru prima dată când porniți cu copilul cu mașina la distanță mare nu vă recomand să porniți noaptea, fiindcă încă nu știti cum va reacționa la drum și posibil să aveți nevoie să faceți popasuri mai des.
2. Carseat și huse pentru el
E obligatoriu să vă echipați mașina cu un carseat. Se consideră mai sigură poziția în care scaunul stă cu fața opusă direcției de mers și cu sistema de prindere Isofix. O husă de vară pentru el o să vă fie de mare folos.
vacanta-4
3. Popasuri frecvente
Faceți popasuri după fiecare 3-4 ore măcar pentru 10 minute, și nu mergeți mai mult de 8-9 ore în zi. Astfel copiii mici nu se vor supraobosi.
4. Hotelul
Atunci când alegeți hotelul în care urmează să înoptați sau chiar să vă petreceți vacanța vă recomand să țineți cont de faptul dacă hotelul are lift pentru ca să puteți ajunge în odaie cu ușurință cu căruciorul și dacă oferă pătuțuri pentru copii. Ele simplifică mult lucrurile.
5. Salteluță pentru schimbarea scutecelor
Acest kit o să vă prindă bine nu doar în mașină dar și la punctul de destinație. Fiți pregătiți pentru aceea că veți avea nevoie mai des să schimbați scutecele în drum din cauza că copilul stă mai tot timpul în poziție așezată sau semiculcată ce îi apasă un pic pe burtică, cel putin așa a fost în cazul nostru.
saltea-pentru-schimbatul-scutece
6. Higrometru și soluții cu apă de mare diluată
Dacă dispuneți de un higrometru acasă, nu ezitați să îl luați. Indiferent dacă porniți la drum iarna sau vara, pentru confortul tuturor veți fi nevoiți să folosiți aerul condiționat în mașină, ceea ce inevitabil duce la o scădere a umidității aerului. Noi cum observam că scade umiditatea în mașină, deschideam în mers pe ceva timp geamurile sau picuram câteva picături de apă salină piciului. Astfel, am evitat deshidratarea cauzată de aerul condiționat.
vacanta-3
7. Parasolare auto
Chiar dacă nu rețin foarte mult soarele, oricum creează o atmosferă mai veselă în mașina. Plus dacă veți alăpta piciul in automobil, ele o să vă ofere un plus de intimitate.
calatorii-cu-copii-8
8. Tableta și suport pentru ea.
Doar în situațiile în care copilul era foarte plictisit, îi puneam ceva desene animate, el privea iar noi ne relaxam un pic.
calatorii-cu-copii-7
9. Cădiță flexibilă
Noi am ales cădița Stokke, care o folosim atât acasă cât și în hoteluri. Foarte comodă și compactă.
cadita-flexibila

10. Trusa cu medicamentele copilului.
Luați cu voi tot necesarul, nu vă bazați pe faptul că în caz de ceva veți procura pe loc. În unele țări din Europa farmaciile de exemplu nu lucrează duminică și poate fi foarte complicat să faceți rost de aceea ce veți avea nevoie.
vacanta-2
11. Coș pentru jucării
Alegeți să depozitați jucăriile preferate într-un coș pentru a avea acces liber la ele. Noi am optat pentru mai multe cărți care îi captivau atenția timp îndelungat.
vacanta-1
12. Aplicația pe telefon cu zgomote albe
Eu o folosesc pe Baby Sleep App încă din primele luni de la naștere, ne ajută foarte mult atunci când lui Oliver îi este greu să adoarmă.
babysleep
13. Cercetați ce produse pentru copii se găsesc în țara de destinație
Dacă deja ați început diversificarea atunci vă recomand să verificați dacă în țara în care mergeți se găsesc producătorii de mâncărică cu care s-a obișnuit copilul. Noi de exemplu am făcut o greșeală că nu ne-am asigurat că acolo unde mergem vom avea anume acea mâncare de care vom avea nevoie. Astfel, prima perioadă copilul a refuzat destul de insistent să mănânce mâncarea solidă, ceea ce a creat o situație foarte neplăcută.
14. Alte lucruri esențiale
Apa termală, dezinfectant pentru mâini, servețele umede și uscate, bavete de unică folosință, termos cu apă fiartă, cremă cu protecție solară, pungi pentru scutece, haine cât mai confortabile și comode pentru schimbatul scutecelor.

Și cel mai important să nu uitați dispoziția bună, copiii simt foarte bine emoțiile noastre, dacă noi vom fi calmi în drum atunci ei vor sta liniștiți și vor savura clipele petrecute atât de aproape de părinți.

Acestea sunt printre cele mai importante momente care îmi vin acum în gând referitor la o călătorie cu mașina. Cu siguranță că fiecare din voi ar avea ce adăuga aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*